У Синельниківській РВА відбулася нарада з очільниками громад
опубліковано 01 лютого 2023 року о 14:20

Сьогодні під час наради з головами сільських, селищних, міських рад району, що відбулася під головуванням голови райдержадміністрації-начальниці районної військової адміністрації Світлани Назарчук, розглянули низку актуальних питань:

створення та фінансування центрів безпеки на території об'єднаних територіальних громад

створення класів безпеки в закладах освіти

стан правопорядку та злочинності на території Синельниківського району

активні програми зайнятості на ринку праці для роботодавців.

«2022 рік видався складним.Ті плани, які усі ми ставили перед собою, перекреслив ранок 24 лютого. Але попри все, у районі минулого року ремонтувалися дороги, облаштовувалися навчальні заклади,аби бути готовими прийняти учнів на офлайн навчання вже після перемоги.Для закладів освіти були придбані новенькі автобуси, від міжнародних партнерів малеча з числа уразливих верств населення отримала планшети для комфортного дистанційного навчання. Наші аграрії продовжують тримати лідерство у зборі врожаїв, до того ж, допомагають військовим. Вдячна громадам за їх роботу. Ми не спиняємося, а рухаємося вперед», - зазначила у вітальному слові голова райдержадміністрації-начальниця районної військової адміністрації Світлана Назарчук


Участь у зустрічі взяла і виконуюча обов'язки начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєбяка зосередила увагу на організації взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області з громадами Синельниківського району у 2022 році та перспективи співпраці у 2023 році.

Торкнулися і питання оснащення центрів для людей похилого віку та дітей- сиріт та центрів тактичної медицини для цивільних, допомогу в цьому готова надати благодійна організація «Гордість нації ЮА».

«Війна показала, що вкрай важливо володіти навичками з надання домедичної допомоги, бо дуже часто це рятує життя.У громад є чудова можливість створити на своїх територіях центри, в яких людей будуть навчати цим знанням. Ми готові сприяти у цьому», - сказав у своєму виступі представник благодійного фонду «Гордість нації ЮА» Сергій Ліннік.

Досвідом зі створення класів безпеки поділилася очільниця Покровської громади Світлана Спажева, бо у селищній раді вже є.

За інформацією заступника начальника Синельниківського районного управління поліції ГУНП України в Дніпропетровській області Олексія Мироненка, є тенденція до зниження рівня злочинності, проте зростає кількість кіберзлочинців, які виманюють у людей інформацію щодо їх банківських карток, а потім присвоюють собі їх кошти. Тож слід посилити серед населення роз'яснювальну роботу щодо того, як люди можуть убезпечити себе та не стати жертвою таких крадіїв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux